Maak kennis met Rebekka!

Maak kennis met Rebekka!

De teammanager van Monsterbox, maak kennis met Rebekka van Laar-Schenkeveld!

Functie: manager Monsterbox

Na het Atheneum, waar tekenen een van mijn examenvakken was, heb ik Industrieel Product Ontwerpen gestudeerd in de richting verpakkingsontwikkeling. Tijdens deze studie was golfkarton slechts een blok van een paar weken, maar bij mijn afstudeerproject heb ik er uitgebreider kennis mee gemaakt. Voor Linido BV in Pijnacker heb ik een verpakkingsspecificatiehandboek samengesteld en een aantal verpakkingen ontworpen die bruikbaar waren voor meerdere producten. Kappa Oudenbosch was hun leverancier. De uitnodiging voor een bezoek aan de fabriek kon ik natuurlijk niet afslaan. Daar heb ik voor het eerst de golfkartonproductie en verwerkingsmachines in het echt gezien.

Na mijn afstuderen heb ik mijn project bij Linido mogen afronden. Aansluitend kon ik bij Topa Verpakking aan de slag. Hier heb ik naast het ontwerpen van golfkartonnen verpakkingen ook mechanische en thermische transportsimulatietesten uitgevoerd in het Topa Instituut en ervaring opgedaan met productietechnische mogelijkheden bij Dopak.

Toen ik op zoek ging naar een baan dichter bij huis, kwam ik de vacature van EBC golfkarton tegen. Zij zochten een verpakkingsontwerper met verstand van golfkarton. Na een eerste gesprek in het knusse bedrijfspand in Naaldwijk, volgde al snel een tweede gesprek en het ondertekenen van het contract. Dat is inmiddels alweer 10 jaar geleden.

Begonnen bij EBC als verpakkingsontwerper met 1 snijplotter en canon grootformaat rolprinter tot mijn beschikking, ben ik doorgegroeid tot teammanager van Monsterbox. Twee bedrijfsverhuizingen verder heb ik nu een team van 4 verpakkingsontwerpers en 2 productiemedewerkers, die de beschikking hebben over meerdere snijplotters en printers. Hiermee kunnen we niet meer alleen de enkele stuks modellen maken, maar is een kleine serie ook geen probleem.

In mijn vrije tijd trek ik er graag met mijn gezin op uit. ’s Zomers relax een rondje varen met familie of lekker waterskiën of funtuben achter onze boot. ’s Winters staat de wintersport op de agenda, met de nadruk op genieten van de natuur tijdens het skiën. Scandinavië (Noorwegen en Zweden) staan voor komende winter in de planning.’

Als jij jezelf vergelijkt met een fefco, welke fefco zou je dan zijn en waarom?

De 0110. Een plaat golfkarton waar je nog alle kanten mee op kunt, alle creativiteit op kunt loslaten en het eindresultaat vooraf een verrassing is.

Tegeltjeswijsheid: welke spreuk past bij het beste bij jou?

‘Je kunt veel leren van bestaande verpakkingen en displays. Ideeën kun je al opdoen als je door de supermarkt loopt.’

Contact

Connect op LinkedIn
rebekka@monsterbox.nl
0174 – 643 885